mezunum2020
HÜ-İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Üç Ders Sınavları Hakkında

Yönetmeliğin

(6) Azami öğrenim süresi sonuna kadar mezuniyet için devam koşulunu yerine getirerek başarısız oldukları en fazla üç dersi kalan öğrenciler, üç ders sınavına girebilirler. Kayıtlı olduğu programın tüm derslerinden başarılı olduğu halde genel akademik ortalaması 2,00’ın altında olması nedeniyle mezun olamayan öğrenciler de diledikleri en fazla üç dersten üç ders sınavına girebilirler. Bu sınavlardan yararlanmak isteyen öğrenciler kendi akademik birimlerine başvurarak bu haklarını kullanırlar. Üç ders sınavları akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır. Sınav sonuçları ilgili yönetim kurulunca ÖİDB’ye bildirilir. Sadece üç ders sınav hakkını kullanan öğrenci öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Maddesi gereği üç ders sınavına girmek isteyen öğrencilerin,

• Ad Soyad
  • Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Numarası
  • Sınava girmeyi talep ettikleri ders ve bu dersi en son aldıkları ders sorumlusunun ismini

27 Eylül 2020 23:59'a kadar danışmanlarına bildirmeleri gerekmektedir.

Üç ders sınavları 5 - 9 Ekim 2020 tarihleri arasında çevrimiçi yapılacaktır. evdesinav.hacettepe.edu.tr adresinden öğrenci ve sınav bilgilerinin tanımlanmasının ardından sınav günü ve saati öğrenci-ders sorumlusu arasındaki iletişim ile belirlenecektir.